Шинэ мэдээ

Дэлхийн хөл бөмбөгийн холбооны ерөнхийлөгчид5 сар 23. 15:29Хятад улс импортын автомашины гаалийн татварыг бууруулна5 сар 23. 15:27ИНЕГ, МИАТ-ын дарга нар хүчингүй болсон тамга тэмдэг ашигласан хүмүүстэй нийлж үйл ажиллагаа зохион байгуулах гэж байна5 сар 23. 11:07П.Эрдэнэбилэг: Улсын хэмжээнд ХҮРЭЭЛЭН БУЙ ОРЧНЫ ЭСРЭГ гэмт хэрэгтэй тэмцэх нэгдсэн арга хэмжээг зохион байгуулж байна5 сар 23. 10:33Цагаан ордон: Д.Трамп, Ким Жөн Ун нарын уулзалт болох төлөвтэй хэвээр байна5 сар 21. 10:46Маурис Слапак: Монгол эмч нарын хүнээ гэсэн сэтгэл, хариуцлагатай чанар нь сэтгэгдэл төрүүлсэн5 сар 21. 10:09Венесуэлийн ерөнхийлөгчийн сонгуульд дөрвөн нэр дэвшигч өрсөлджээ5 сар 21. 9:55АНУ болон Өмнөд Солонгос хамтарсан цэргийн сургуулилтаа зогсоожээ5 сар 21. 8:51ШХАБ-ын 3 дахь марафон гүйлт 12 дугаар сард болно5 сар 21. 8:49Японы Ерөнхий сайд Шинзо Абэ Орост айлчилна5 сар 20. 10:26Дуучин Ж.Леженд, К.Тейген нар 2 дахь хүүхдээ өлгийдөн авчээ5 сар 20. 10:25Тэргэнцэртэй иргэдээ дэмжих төрийн оролцоо5 сар 18. 17:31Израиль болон Палестин хоорондын сөргөлдөөнийг зохицуулах нөхцөлийг нэрлэжээ5 сар 18. 13:13АНУ-тай хийж буй цэргийн сургуулилтыг зогсоохыг Өмнөд Солонгосоос Умард Солонгос шаардав5 сар 18. 12:13Португалийн хөлбөмбөгийн шигшээ багийн бүрэлдэхүүнийг зарлалаа5 сар 18. 11:53Өмнөд Солонгост хлорын хий алдагдсаны улмаас 13 хүн эмнэлэгт хүргэгджээ5 сар 18. 11:51Орос бүсгүйчүүдийг хэрхэн найрахыг зөвлөсөн гарын авлага шуугиан тарьжээ5 сар 18. 11:44"Фэйсбүүк"-ийн тэргүүн Европын парламентын удирдагчдад тайлбар өгнө5 сар 17. 14:35Өмнөд Слонгос Умард Солонгостой үргэлжлүүлэн зөвлөлдөх хүсэлтэй байна5 сар 17. 14:33Малайзын Ерөнхий сайд асны гэрийг цагдаа нар нэгжжээ5 сар 17. 14:08Хамтран ажиллах тохиролцоонд хүрчээ5 сар 17. 14:06Ч.Бадрах: Миний үеийн шүүхийг одоогийнхтой харьцуулах юм биш5 сар 17. 12:15Донорын тухай ойлголт5 сар 17. 11:41Старбакс компани ирэх 5 жилд Хятадаас олж буй орлогоо хоёр дахин нэмэгдүүлнэ5 сар 17. 8:37Багш, оюутнууд 196 инчийн Лед дэлгэц угсарч ашиглалтад орууллаа5 сар 16. 12:01А.Сүхбат: 2002 оны Цэцдийн зөвлөл хууль бус учраас тэдний гаргасан шийдвэр хууль бус л болж таарна5 сар 16. 9:39БНАСАУ Өмнөд солонгостой хийхээр товлоод байсан хэлэлцээг цуцалж, АНУ-д анхааруулга өгөв5 сар 16. 8:21М.Батболд: Эмийн үнэ өндөр байгаа нь эрхтэн шилжүүлэн суулгуулсан хүмүүсийн гол бэрхшээл болдог5 сар 15. 14:43С.Мөнгөнчимэг: Энэ хуулийн төслийн амин сүнс нь тогтвортой гэр бүлийг дэмжихэд чиглэнэ5 сар 15. 13:54Умард Солонгос цөмийн туршилтын талбайгаа задлан буулгаж авах ажиллагаагаа эхлүүлжээ5 сар 15. 12:42

АНУ-д ажиллах эрхтэй визийг хэрхэн авах вэ?

/2-р сарын 12/  -  13 цаг 00 минут

АНУ-ын нутаг дэвсгэрт нэвтрэх, улмаар ногоон карттай болох боломжийг ажиллах эрхтэй визний тусламжтайгаар авч болно. Ажиллах эрхтэй виз нь олон төрөл байдаг. Тухайлбал, Н-1В, J-1, L1 болон мэргэжлийн хүмүүст зориулсан Н1В3, Н2А, Н2В, О, R гэсэн виз бий.

J-1 буюу Дадлагын виз
Энэ төрлийн визийг оюутан, багш, эмч, эрдэм шинжилгээний ажилтнуудад олгодог цагаачлалын бус виз юм. Өөрөөр хэлбэл, тэд АНУ-ыг солилцооны шугамаар зорьж, туршлага судлах боломжтой.

Н1В буюу Мэргэшсэн ажилтнуудад зориулсан виз
АНУ-ын компаниудад гадаад иргэдийг ажиллуулах сонирхол их байдаг. Ингэхдээ тэд гадаадын иргэдийг Н1В визний шугамаар урьдаг ажээ. Гэхдээ энэ визийг IT мэргэжилтнүүд болон шинжлэх ухааны салбарын төлөөлөгчдөд олгодог.

L1 буюу Мэргэжилтнүүдийн солилцоо
L1 визний тусламжтайгаар та АНУ-аас гадна өөр бусад улс оронд ч ажиллах боломжтой. Тус визийг менежерийн албан тушаалтай хүнд 7 хүртэлх жилийн хугацаатай, харин энгийн ажилтнуудад 5 хүртэлх жилийн хугацаатай олгодог юм байна.

Н1В3 буюу Мэргэжлийн загвар өмсөгч нарт зориулсан ажлын виз
Энэ визийг үндэсний болон олон улсын түвшинд хүлээн зөвшөөрөгдсөн туршлагатай загвар өмсөгч нарт олгодог. Туршлагатай гэдгээ харуулахын тулд та олон улсын хэмжээний нэр хүндтэй сэтгүүлд өөрийгөө таниулсан байх шаардлагатай ажээ.

Н2А буюу Хөдөө аж ахуйн салбарт ажилладаг улирлын чанартай ажилчдад зориулсан виз
Хөдөө аж ахуйн салбарт ажилладаг , улирлын чанартай болон цаг хугацааны чанартай хөдөлмөр эрхэлдэг хүмүүс зориулагдсан виз. Нэг жилийн хугацаатай олгодог. Виз авах хүсэлтэй иргэд ажлын туршлага болон АНУ-аас ирсэн ажлын санал зэрэг бичиг баримтыг бүрдүүлэх шаардлагатай. Тэд ихэвчлэн Аризона, Нью-Мехико, Техас, Луизиана болон Миссисипид ажилладаг байна.

Н2В буюу Улирлын чанартай ажил эрхэлдэг хүмүүст зориулсан виз
Энэ төрлийн визийг мэргэжлийн болон мэргэжлийн бус хүмүүс авах боломжтой. Ихэвчлэн зочид буудал, ресторан, үйлчилгээний салбарт ажиллах сонирхолтой иргэдэд олгодог.

О буюу ер бусын чадвартай хүмүүст зориулсан виз
Тус визийг бизнес, шинжлэх ухаан, урлаг, боловсрол, спорт, кино урлагийн салбарт ажилладаг, ер бусын авьяас чадвартай хүмүүст олгодог. Шаардлага:
* Олон улсын шагнал авч байсан
* Өндөр нэр хүндтэй байх
* Мэргэжлийн салбартаа амжилт гаргасан байх

R буюу Шашны байгууллагын хүмүүст зориулсан виз
Шашны байгууллагын хүмүүст энэ визийг 5 хүртэлх жилээр олгодог. Визийг авахын тулд тухайн хүн шашны байгууллагад доод тал нь 2 жил ажилласан байх шаардлагатай ажээ. Эдгээр ажиллах эрхтэй виз дундаас хамгийн эрэлттэй виз нь H1B юм. Хэдийгээр тус виз нь цагаачлалын бус виз ч гэсэн ногоон карт авах боломжтой юм. Тус виз нь 3 жилийн хугацаатай, дээр нь 6 жилийн сунгах эрхтэй ажээ. Шаардлага нь:
* Дээд боловсролтой байх
* Гурав бас түүнээс дээш жилийн ажлын туршлагатай байх
* Дээд боловсролгүй тохиолдолд мэргэжлээрээ 12 жил ажилласан байх

Үүнээс гадна АНУ-ын ажил олгогч нар таныг Н1В визээр урих тохиолдолд тэд тухайн ажлын байранд АНУ-ын иргэн эсвэл ногоон карт эзэмшигч олдохгүй байна гэсэн нотлох баримтыг бүрдүүлэх ёстой байдаг. Мөн хуулийн дагуу ажил олгогч нь гадаад иргэнийг ажилд авсныхаа төлөө улсад тодорхой хэмжээний мөнгө төлөх ёстой. Н1В виз нь тодорхой квоттой. Үүний дагуу 65 мянган гадаад иргэн, АНУ-д магистрын зэрэг хамгаалсан 20 мянган иргэнд тус визийг олгох журамтай. Үүнээс гадна 65 мянган иргэний 6800 нь Сингапур, Чилийн иргэд заавал байх ёстой. Энэ нь 2 улсын хооронд байгуулсан худалдааны гэрээтэй холбоотой ажээ.

Н1В визийг хэрхэн авах вэ?
* Юуны түрүүнд та Америк ажил олгогч олох хэрэгтэй. Тэр хүн таны өмнөөс баримт бичгийг тань бүрдүүлж, танд ажлын байр бэлдэх учиртай.
* Ажил олгогч АНУ-ын хөдөлмөрийн яаманд таныг ажилд авах болсон шалтгааныг бичсэн баримт бичиг, өргөдлөө бүрдүүлж өгнө
* Хэрвээ та дээрх квотод багтаж чадвал, таны өргөдөл цагаачлалын албанд очиж, виз тань гарах боломжтой.

Ажил хаанаас олох вэ?
АНУ-д зөвхөн Н1В визээр явдаг IT инженерүүдээс гадна олон төрлийн мэргэжилтнүүд шаардлагатай байдаг. Хэрвээ таны мэргэжил АНУ-д нэн шаардлагатай, та дээрх шаардлагуудыг хангаж байгаа бол АНУ-ын хөдөлмөр эрхлэлтийн сайтаас сул оронт тоо хайх боломжтой.

MSDNjobs – IT мэргэжилтнүүдэд зориулсан сайт
Monster – төрөл бүрийн мэргэжилтэй ажилтнуудад зориулсан сайт
Careerbuilder – төрөл бүрийн мэргэжилтэй ажилтнуудад зориулсан сайт
Techfretch – Техникийн мэргэжилтнүүдэд зориулсан сайт
USAjobs.gov – АНУ-ын төрийн байгууллагын сул орон тооны сайт
Desiopt ба Myvisajobs – тус сайт нь Н1В визэнд зориулагдсан сайт
Idealist ба Naceweb – дадлагаар АНУ-ыг зорих гэж бус хүмүүст зориулсан сул орон тооны ажлын байрны сайт

Үүнээс гадна Н1В визийн эзэмшигчийн гэр бүлийн хүн Н4 гэсэн виз авдаг. Тэгвэл Н4 гэсэн визтэй хүн мөн адил АНУ-д хөдөлмөр эрхлэх эрхтэй болжээ.



АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд uls.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан бөгөөд мөн IP хаяг ил гарсан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Холбогдох утас: 91777757

Сэтгэгдэл бичих

ULS.MN © 2018 он. Зохиогчийн эрх хуулиар хамгаалагдсан.